Dansar och drömmer om ljuva sommarängar


Jag upptäckte en alldeles underbart vacker sommarklänning som jag aldrig sett förut, som hängde här hemma på en galge och som jag bara var tvungen att prova. Det var en sådan där midsommarklänning man är iklädd när man dansar runt på en sommaräng och tiden inte spelar det minsta roll. Sagolika tanke. Jag önskar att sommaren var här precis just nu, just precis nu.

LajN


Bilderna är från när jag fotograferade Lajn till projektet med ungdomskulturerna som jag har nämnt förut. Just dessa två tillhör inte själva projektet, utan de har jag bara plockat ut för att jag gillar dem lite extra mycket. Trots den för tillfället kassa studioutrustningen vi fick använda oss av så tycker jag ändå att bilderna blev riktigt bra. Roligt hade vi också!

Uppgift efter uppgift efter uppgift efter........


Bild från Kosläppet i helgen

Snart ska jag åka iväg och fotografera några delar av Örebro som sedan ska hamna i en turistbroschyr som är en skoluppgift jag har på spanskan, vilket betyder att all text ska vara skriven på just det - Spanska. Perfekt fotoväder också. I morse så regnade det, men jag hoppas det har slutat nu.

Kor måste någon gång även dem få höra ljudet av toner


Det var inte så länge sedan som jag var ute på landet sist och nu så var jag där igen. Dock inte på samma ställe. Det är helt otroligt vad populärt det är att folk åker iväg och kollar på när korna släpps ut. Det var verkligen folk överallt så platser var det dåligt med, men jag stod rätt bra till. Jag gick tillbaka till korna efter någon timme när alla människor hade gått därifrån och så fotade jag dem när de hade funnit rofyllda platser i solen samt skuggan. Fotade gjorde jag massor och sjöng även en hel del för dem för de tyckte jag de behövde.

Kosläpp

Nu ska jag åka och titta på kosläpp. Dagen då de släpper ut korna i hagen igen. De är så roliga för de är verkligen ivriga och trängs för att vara först med att få komma ut i de fria.

Två minuter till midnatt


Ja, så var det fredag igen. Jag slutade skolan vid halv 12, men satt kvar till halv 4 och höll nästan på att bli inlåst om inte läraren hade ropat ut i korridoren ifall det var någon kvar. Jag satt och redigerade klart ungdomskultur-bilderna så nu är dem klara. Det är bara en liten beskrivande text som ska skrivas till på ca 100 ord.
När jag kom hem idag så plockade jag fram min gitarr som jag inte spelat på på jag vet inte hur länge. Underbart var det i alla fall att äntligen spela igen. Hemskt att jag låtit den stå orörd så länge som jag gjort. Nu ska jag i alla fall spela lite till innan jag somnar.

Ibland så händer det även att jag hamnar framför kameran


Foto: Viviana Sonestedt
Modell och redigering: Jag

Igår fotade Vivi mig i studion till ungdomskultur-projektet som vi håller på med i Foto A. Hon hade valt "Gammaldags" som tema och ville att jag skulle stå modell för henne. Vi hade dock lite problem då vi alla har kommit överens om att vi ska använda oss utav vit bakgrund och den för tillfället har gått sönder. Men med lite tejp så löste vi problemet hyfsat bra. Annars går det snabbt att lösa det hela i photoshop, men till denna stil på bilder tyckte jag det blev riktigt snyggt att spara den sönderrivna fonden och inte göra något åt det.

Körsbärsblomster


I helgen var jag och fotade körsbärsblommorna vid slottet. Jag blev riktigt nöjd med bilderna och jag gillar den romantiska stilen och känslan som finns i dem. Jag tänkte dela upp bilderna i delar så detta är då första delen av denna fotosession. Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag!?

Du bara går och går och går men ser dig aldrig om


Söndag, söndag, söndag. Vad gör jag på en söndag? ...Pluggar. Redigerar bilder. Pluggar igen. Fotar. Pluggar ännu mer. Lyssnar på musik medans jag städar mitt nyss så städade rum som tog en minut att göra stökigt igen, och åter pluggar. Snart åker jag till farmor och pluggar ännu mer men först måste jag gå ut en stund.

Trampen


Idag tillbringades dagen ute vid Universitetet där Trampen ägde rum. John Bauer mot Thoren. Vi var blå medans Thoren var röda. Sary hade gjort den fina skylten som syns på bild ett och som tur var tog vi också hem segern.

Du har hela livet framför dig och du har inte en aning


Just nu sitter jag och försöker göra klart en uppgift i medieproduktionen där vi lär oss måla med "pen tool" i photoshop. Vi skulle börja med att rita något enkelt som ett hus, men jag tyckte det var så tråkigt så jag gjorde en bil istället. Innan idag har jag suttit och målat med den lilla touchpaden på datorn vilket inte är att rekomendera. Vet inte varför jag inte tänkt på det innan, men idag kom jag på den fina tanken att ta med min ritplatta, och tänk så mycket enklare det gick. Jag visar resultatet när den är klar.

En dag i mitten av majmånad


Två små flickor från Simons piratkalas

Igår fotograferade jag Lajn i studion. Hon var modell för mig till ungdomskultur-temat som vi håller på med. Alla väljer varsin stil som de vill fotografera och jag hade från början "Indie", men jag ändrade den istället till..."Barnsligt". Försöker tänka ut ett bättre namn, men så länge så får det vara så.
Förresten så måste jag bara säga att vädret den här veckan verkligen har börjat alldeles underbart. Sommar på riktigt. Mer sådant, tack!

Yoho!


Pirater minsann. Igår hade Simon sitt efterlängtade piratkalas. Tänka sig, tiden gick hur fort som helst. Jag trodde nästan inte vi skulle hinna med allting som var planerat. Fika och paketöppning, skattjakt och lekar m.m. men det gick allt ihop. De sista minuterna innan alla barnen hade anlänt sprang jag runt i trädgården och gömde skatter och ritade skattkartor till alla gömställen. Lite sådär halvstressigt. En tjej råkade jag skrämma iväg när hon fick syn på mig. Förstod först inte varför hon sprang sin väg, men mindes sedan hur jag såg ut. Kändes lite konstigt, hur någon faktiskt blev rädd för mig. Hemsk känsla. Som tur var så var hon en riktig liten linslus, så senare när hon insett att jag inte alls var så farlig som jag först verkade, höll hon sig hela tiden i närheten av där jag befann mig och missade inte ett tillfälle att bli fotograferad. Söt.

vatten, vindruvor och vaniljyoghurt


Idag hade vi nationella prov i engelska B. Uppsatsskrivning. Jag blev faktiskt ganska så nöjd. Det var inte alls så svårt som jag hade tänkt mig. Jag blev till och med klar innan den utsatta tiden och dessutom var jag inte sist kvar. Helt otroligt. Första gången tror jag. 

Imorgon ska Simon ha piratkalas och han har utsett mig till lekledare. Hmm... "Hela havet stormar" helt klart, men vad mer är frågan...? Jag måste även komma på vad jag kan tänkas ha för någon piratig klädsel, men jag kommer nog på något. Tur att man är kreativ av sig.

"Nu låter vi inte det gå ett halvår tills vi ses igen"


Nu har nästan alla fina vitsippor välkomnat klart våren och är påväg härifrån. Jag hann inte fota dem så mycket det här året tyvärr, men fick i alla fall några bra bilder.

Jag kom på i morse att jag bestämt fika med Lajn och Funny idag efter skolan. Det var nära att jag skulle glömt bort dem. Vi gick till Espresso House och jag och Lajn testade Moocha Latten vilken jag verkligen rekomenderar. Latte med choklad och mjölk. Hur god som helst. ...Är det bara choklad inblandat så blir det alldeles underbart gott, oavsett.

Flyg du lilla vackra fågel, till en plats som bara du känner till



Dance in the rain while it helps you to wash away all the hard feelings you have inside yourself


Idag är en sådan där dag som jag skulle önska att regnet bara ville falla rikligt och aldrig upphöra. 

"Jag fyller samma dag som kungen", berättar han stolt


Lillebror Simon fyllde fem år igår, så det blev både födelsedagskalas och valborgsfirande på samma dag. Lycklig blev man när man såg så många nya fina böcker som han hade fått. Då kan man äntligen släppa de böcker man tjatat fram och tillbaka så att man kan dem innan och utantill. För ett tag i alla fall.

RSS 2.0