Uttryck


Mormor och morfar

Dessa två bilder är då resultatet av gårdagens arbete. Uppdraget var att fota ett porträtt av en gammal person. De viktigaste kraven man skulle utgå ifrån var ansiktsuttrycket och att man bara fick använda sig utav en enda ljuskälla.

She's like the wind


Som vanligt är jag ute i sista minuten och det måste jag absolut ändra på för det är riktigt, riktigt jobbigt. Vad jag i det här fallet syftar på är fotoläxan som är tills imorgon och som jag precis började och avslutade idag. Som tur var så uppstod inte några som helst problem eller hinder, utan allt gick precis som jag hade tänkt mig.

Dock så skall bilden vara redigerad på ett visst sätt som inte hör till mina vanligheter. Det är både roligt och mindre roligt. Framförallt skall bilden vara producerad i svartvitt och redan där har det paserat min nuvaranade sida av smak. Samtidigt är det roligt att göra något annorlunda för en gång skull.

I en annan verklighet


Igår var jag i studion och fotograferade en tjej i klassen. Det var bl. a till en skoluppgift, men vi passade även på att ta några bilder utöver det. Så att säga för skoj skull. Någon dag innan fredag ska jag även ta några porträttbilder på min mormor och morfar. Jag får se om jag kanske hinner med det idag eller imorgon.

Blommande Magnolia


Igår var jag i stadsparken och fotograferade de otroligt vackra Magnoliorna, som såhär års är i full blom. Jag funderar på att kanske ta några fler bilder på dem idag igen. De var inte helt lättfotograferade så det kan vara roligt att ha några fler bilder på dem, nu när de ändå är här.

Finally back on the island


Perfekt väder idag för påskfirande. Påskharen hade såklart varit på besök också. Det var första gången för i år som vi var ute på vår fina sommarö. Riktigt härligt och mysigt var det. Nästan så att man ville hoppa i och bada, men det får vänta till lite närmare sommaren.

Min egna lilla påskgubbe



Eftersom påsken nu är här så bjuder jag på ett smakprov från fotosessionen jag hade med min lillebror i helgen som var. En riktigt stilig liten påskgubbe till modell får man allt säga att jag hade.

Vad tycker ni, färg eller svartvit? Själv kunde jag inte bestämma mig.

Det som göms i snö kommer upp i tö...


Kände för att visa en lite mer färgstark bild som omväxlingsskull. Det råkade bli en vinterbild vilket kanske inte var så passande, eftersom vi nu hellre vill bli påminda om våren. Igår rensade jag förresten ur en hel del kläder ur min garderob, som bara hängde där utan att bli använda. Ganska onödigt att då ha kvar tyckte jag, så nu har jag istället desto mer plats att fylla på med nya roliga kläder.

Sånt där annat som egentligen kallas för att tappa fokus


Den nya Gudrun Sjödén katalogen förgyllde min dag, som i annat fall består av plugg och gitarrspel. Tänkte gå ut en stund i det fina vårvädret senare. Alltid hittar jag något nytt att fota. Jag måste ta några fler aprilbilder, så att jag har att välja på till min kalender inför nästa år.

Det är något alldeles speciellt med att vara på landet


Simon i bilen påväg till landet.

Det var inte klokt vad söta de små lammungarna var. Kelsjuka som bara den.

Hungriga var de också. 

Syssling David följde också med och kollade på lammen.
Vi fick också gå ut en sväng i hagen och hälsa på hästarna.

Igår var jag på landet och fotade lamm. Det var inte det lättaste. De knuffades och skuffades hit och dit och det gick knappt och böja sig ner, utan att bli omringad av de allihop. Fast mysigt var det förstås. I vanliga fall brukar får vara rätt så skygga, men inte dem här inte. De nafsade och slickade en i ansikte hela tiden. Min kamera fick en del pussar den också, men det tyckte jag den fick tåla.

När det gäller mitt rum så...



Jag förstår inte hur det på nolltid kan bli så stökigt!? Ur en annan synvinkel gillar jag att se på hur det vimlar av grejer överallt. En röra av personlighet. Men nu måste jag ändå städa så att det överhuvudtaget går att sitta där. Så farligt är det väl ändå inte...
Förut idag var jag förresten ute på landet och fotograferade små söta lurviga lamm. 

Vårtecken


A Life In The Wood


Bilden ovan fotograferade jag förra sommaren på min traditionella fotorunda. Jag var egentligen ute efter kor, men jag sa absolut inte nej till ett sött litet rådjur, som hoppade upp mitt framför mig och ville bli fotograferad.

Hokus Pokus Krokelikrokus

Bilderna föreställer Vivi och mig i skolan i vintras, på våran minijulafton tillsammans med klassen.

Imorgon har jag bestämt mig för att fota vårens underbara krokusar, innan de tänker försvinna ifrån mig. Förra året hann jag inte med dem, men därför är jag ute i rätt god tid i år, tror jag nog. Vid södra station i Örebro är det ett helt hav med vackra krokusblommor där jag kommer befinna mig imorgon och fotografera i massor. Det känns som om det var en evighet sedan jag tillbringade tid tillsammans med min kära kamera. Han är värd så mycket mer tid än vad jag har gett honom på senaste tiden, men nu har han ju en hel veckas lov att se fram emot.

"Det löser sig", eller hur var det...?

Bilden är från i vintras då jag jobbade med ett projekt och fotograferade väldigt mycket barn på dagis.

Ibland önskar jag att tiden gick att spola tillbaka, jag menar, vem önskar inte det är klart. Bara för en sekund. Bara för det ögonblick det inte gick som man hade tänkt sig. Finns det ingen möjlighet att få en chans att göra om, ställa allt till rätta? Eller i annat fall, lite mer tid. Tid man inte slarvar bort utan istället är rädd om. Tid är något dyrbart. Något man inte bara kan kasta in i ett rum och vrida om nyckeln och tro att den stannar där. För evigt.
Tid är inte något glädjespridande. Den får oss ligga sömnlösa om nätterna, känna ångest, panik, stress. Förstå att det är allvaret som du känner kommer krypande tätt inpå dig.
Tyvärr inser inte alla det förrän det redan är försent. Eller i alla fall känns så.

Sucka mitt hjärta men brist dock ej

Igår lyssnade jag klart på Mark Levengoods bok "Sucka mitt hjärta men brist dock ej". Det var en mysig bok, med mycket tankar och funderingar. Uppläsare var såklart han själv, vilket gjorde det desto bättre då han läste med egen inlevelse och med härlig finlandssvensk dialekt.
Nu sitter jag och tänker på vilken bok jag ska välja att lyssna på nu. I vanliga fall ogillar jag att läsa mer än en bok samtidigt, men jag har kommit fram till att det är okej att lyssna på en och läsa en annan. Nu när jag ändå var inne på ämnet, så kan jag berätta att jag för tillfället läser boken "Snabba Cash" och att den inte riktigt faller mig i smaken. Dock är jag bara en bit in på ett par sidor, men för mycket deckare för min del.

Varför kan inte livet alltid få vara en fröjd...?



Spring 2011




Övre bilden: Bror
Mellersta bilden: Jag
Nedre bilden: Syster

Jag har funderat ett tag nu om jag verkligen ska börja blogga igen och kommit fram till att jag kanske ändå ska försöka, eftersom jag tycker det är så roligt. Det är bara tiden som hela tiden hindrar mig från att göra allt jag vill.
Så mycket mer behövs inte nämnas just för tillfället, tycker jag inte.

RSS 2.0